moze jednak dało by rade
Brak wskazań temperatury oleju na po wymianie oleju w ASO
Zwiń
X
-
Brak wskazań temperatury oleju na po wymianie oleju w ASO
Wczoraj miałem przymusową wizytę w ASO (gwarancja) i wymianę oleju i przekodowanie wskaźników z QG1 na QG2 (z zmiennych na stałe okresy między przeglądowe)
Dzisiaj w drodze do pracy odkryłem, że nie działa wskaźnik temperatury oleju na maxidot, tzn cały czas wskazuje --- pomimo tego że olej napewno osiągnął temp powyżej 50 st. :shock:
Narazie nie mogę sie dodzwonić do ASO (zalało ich czy inna cholera) a jestem ciekaw co mogli spieprzyć:
- nie przypięty/uszkodzony kabelek/czujnik czy
- coś nie tak zrobili przy przestawianiu koma z QG1 na QG2
No i ciekawe czy faktycznie czujnik nie działa i czy możę mieć to np wpływ na spalanie itp.
PS. Jak dostanę odpowiedź z aso zobaczymy czy Wasze typy były celne
-
-
Zamieszczone przez eaglemirekZamieszczone przez seba210wymianę oleju i przekodowanie wskaźników z QG1 na QG2 (z zmiennych na stałe okresy między przeglądowe)
Niech ustawią tak jak było dotychczas a tylko w książce wbiją stałe. Było już na forum :!:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gieuPrawdopodobnie zmienili ci na QG0, czyli kompletne przeglady co 15kkm. Popros zeby ustawili QG2. Wtedy bedziesz mial wymiane oleju co 15kkm, a normalny przeglad co 30kkm. Przy QG2 jest temp oleju na maxidocie, przy QG0 - nie.
Jestem umówiony na zmianę na QG2.
[ Dodano: Pon 10 Cze, 13 13:03 ]
Zamieszczone przez gieuPopros zeby ustawili QG2. Wtedy bedziesz mial wymiane oleju co 15kkm, a normalny przeglad co 30kkm.
Więc tylko w książce mam wpisaną wymianę oleju 15kkm/rok
Komentarz
-
Komentarz